Упозорење поводом нових експеримената на људском генотипу

Најаве америчких научника на пољу генетског инжењеринга да ће убудуће родитељи моћи да бирају пол, врлине и мане, и таленте свог детета побудиле су велику пажњу међу свим верницима у свету.

На тај начин, медицинским путем би се изабирале најбоље ћелије и ињекцијом би се убризгавале у утробу мајке. О овом проблему све Цркве једнодушно дижу глас против,а осуде такве неетичке медицинске најаве стижу из целог света.

"Посматрање детета као пуког техничког производа наших жеља довешће цело човечанство до губљења идеје о људској природи и сувереном достојанству и слободи сваке људске личности. Људи покушавају да на тај начин унапреде човечанство, али нису свесни да ће на тај начин да угрозе домострој спасења. Колико ће личности да се убије да бисмо добили тзв. надчовека. Ако изаберемо тај најављени пут, човечанство ће се суочити са великим проблемима," истакао је протојереј Николај Балашов, секретар за међуправославне односе у Одељењу за спољне послове Руске Православне Цркве.

Најаве америчких научника на пољу генетског инжењеринга да ће убудуће родитељи моћи да бирају пол, врлине и мане, и таленте свог детета побудиле су велику пажњу међу свим верницима у свету. На тај начин, медицинским путем би се изабирале најбоље ћелије и ињекцијом би се убризгавале у утробу мајке. О овом проблему све Цркве једнодушно дижу глас против,а осуде такве неетичке медицинске најаве стижу из целог света. “Посматрање детета као пуког техничког производа наших жеља довешће цело човечанство до губљења идеје о људској природи и сувереном достојанству и слободи сваке људске личности. Људи покушавају да на тај начин унапреде човечанство, али нису свесни да ће на тај начин да угрозе домострој спасења. Колико ће личности да се убије да бисмо добили тзв. надчовека. Ако изаберемо тај најављени пут, човечанство ће се суочити са великим проблемима,” истакао је протојереј Николај Балашов, секретар за међуправославне односе у Одељењу за спољне послове Руске Православне Цркве.