Упркос невремену снажно православно присуство на Маршу за живот у Вашингтону

 Упркос гпрзним временским приликама и претњи најгорим снежним падавинама у америчкој престоници у последњих 90 година, Његово Блаженство Митрополит Тихон, свештенсто и богослови, као и верници из целе земље учествовали су на годишњем Маршу за живот у петак 22. јануара 2016.

У пратњи Митрополита Тихона били су Његово Високопреосвештенство Архиепископ Питсбурга и Западне Пенсилваније Мелхиседек, и Његово Високопреосвештенство Архиепископ Њујорка и Њу Џерсија Михаило. Такође су учествовали и Његово Високопреосвештенство Митрополит Њу Џерсија Евангелос и Његово Преосвештенство Епископ Антиохијске Вустерске православне епархије Јован.

Маршом је обележена 43. годишњица пресуде Ро против Вејда којом је легализован абортус у Сједињеним Државама.

Током митинга пре Марша Митрополит Тихон је био међу оним епископима на бини када је Митрополит Евангелос одржао призив Св. Духа. Учесници Марша, који су представљали свеправославну заједницу, одолевали су хладноћи, носећи иконе и пароле и транспаренте ”Православни хришћани за живот”. На крају митинга учесници Марша су кренули ка Врховном суду САД док је Митрополит Тихин узносио молитве за оне који су пали као жртве абортуса.

Извор: Православие.ру (превод Информативне службе СПЦ)