Ускоро завршетак фрескописа у храму у Алтини

На радост верујућих и оних који су осликавали храм посвећен ђакону Авакуму и игуману Пајсију на Алтини у Земуну, у време пандемије вируса Ковид-19 заблистао је у пуном сјају, пренела је Информативна служба СПЦ. Трагом те радосне вести новинари Радија Солово љубве су разговарали са старешином храма јерејем Борисом Савићем о тој београдској цркви. 

Подсећајући на ток уздизања ове светиње, коју је пројектовала архитекта гђа Љубица Бошњак а чије је осликавање започео чувени српски фрескописац, сада почивши г. Драган Марунић, јереј Борис Савић за Радио Слово љубве најављује да ће сви радови на осликавању цркве ускоро, уз Божју помоћ, бити завршени и то од стране г. Немање Марунића, сина почишвег Драгана Марунића, и његовог тима. Не само на радост духовне заједнице која са својим свештеницима живи и добро чини том светом храму, већ и на радост целе Цркве Христове. 

Јереј Борис Савић је посебно нагласио да је у плану и почетак рада на парохијском дому и духовном центру, у коме се планирају бројни духовни и културни садржаји, на добробит верног народа. Сви су стога позвани да се, према својим могућностима, придруже у градњи и завршетку ових објеката у склопу црквене порте. Храм Светог ђакона Авакума и игумана Пајсија налази се на адреси: Војни пут 626 други део, насеље Алтина, Земун, а до њега се може доћи аутобусима ГСП Београд, линија 81Л која полази од Павиљона на Новом Београду.