Уснуо у Гоподу протојереј Миленко Милутиновић, парох крупачки

Намучен тешком болешћу 31. јула 2020. године у Клиничком центру у Нишу уснуо је у Гоподу протојереј Миленко Милутиновић, парох крупачки.

Протојереј Миленко Милутиновић је рођен 6. октобра 1957. године у Белоињу код Сврљига од оца Љубинка и мајке Босиљке. Основну школу је завршио у Сврљигу, а потом уписује Богословију Светог Кирила и Методија у Призрену коју завршава 1982. године. Исте године ступа у брак са Стојадинком, рођеном Тасић из Врања. У ђаконски чин рукоположен је 18. септембра 1983. године у храму Рођења Господњег у Пироту, а одмах потом 21. септембра 1983. године у презвитерски чин рукоположен је руком Епископа нишког г. Иринеја у манастиру Успења Пресвете Богородице у Сукову.

Свој свештенички подвиг на њиви Господњој блажене успомене протојереј Миленко започео је у каланској парохији. По благослову Архијереја своју службу наставља на лалиначкој парохији од 1994. године, а од 2016. године па до упокојења као привремени парох крупачке парохије. На Васкршњи уторак, 30. априла 2019. године, у храму Рођења Христовог у Пироту, руком Њеоговог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија, презвитер Миленко Милутиновић одликован је протојерејским чином.

Имајући благу нарав и велико трпљење оснажено живом вером у Васкрслог Господа Христа, протојереј Миленко Милутиновић је као пастир ишао пред својим словесним стадом тридесет и седам година, подносећи без роптања бреме времена у којем је службовао. Са неугаслим пламеном љубави према Господу, са живом вером и надом, протојереј Миленко је поднео и болест као Божји благослов до дана када га је Милосрдни Господ узео у Своје наручје. 

Извор: Епархија  нишка