Уснуо у Господу протонамесник Жарко Лазаревић

Заупокојена Литургија биће служена 2.новембра 2018. године у 10 часова у цркви у Новим Дворовима, опело ће се обавити у 12 часова, а сахрана после опела на гробљу у Новим  Дворовима. Синоћ, након вечерњег богослужења, у храму Светог Георгија у Бијељини, Епископ зворничко-тузлански г. Фотије служио је мали помен новопрестављеном протонамеснику Жарку Лазаревићу, пароху из Нових Дворова, Бијељина.

Протонамесник Жарко Лазаревић рођен је 28. јануара 1982. године у Тузли од оца Драгомира, свештеника, и мајке Маре, рођене Зарић. Основну школу у Лопарама похађао је од 1988. до 1996. године. Богословију Свети Петар Цетињски на Цетињу уписао је 1996. године, а завршио 2001. године. Дипломирао је 2004. године на Духовној академији у Санкт Петербургу.  У чин ђакона рукоположен је 16. новембра 2005. године у храму Светог великомученика Георгија у Бијељини, а у чин презвитера 21. новембра 2005. године у храму Вазнесења Господњег у Сувом Пољу. Рукоположио га је Епископ зворничко-тузлански г. Василије.

Постављен је 1. јануара 2006. године на парохију у Новим Дворовима. Одлуком надлежног архијереја г. Василија одликован је 28. септембра 2008. године правом ношења црвеног појаса. Достојанством протонамесника одликовао га је 7. марта 2015. године Епископ зворничко-тузлански г. Хризостом.  У руке Господње предао је своју племениту душу, оставивши за собом молитвенике пред Господом: супругу Бранкицу и троје деце. 

Вечан ти помен, блаженства достојан, оче и брате наш Жарко. Христос Васкрсе!

Извор: Епархија зворничко-тузланска