Слава Виндзорске Грачанице

Слава Виндзорске Грачанице
Слава Виндзорске Грачанице
Слава Виндзорске Грачанице
Слава Виндзорске Грачанице

Његово Преосвештенство Епископ канадски г. Митрофан посетио је Виндзор поводом празника Успенија Пресвете Богородице, славе Виндзорске Грачанице.

Том приликом Преосвећени Владика је служио свету архијерејску Литургију, уз саслуживање протојереја Јовице Ћетковића, свештеника при храму Светог Димитрија, и јереја Владимира Вранића. Побожни народ Виндзора је са великом радошћу дочекао свога архијереја и узео учешћа на молитвеном сабрању у славу Пресвете Богородице, небеске заступнице храма.

У продужетку Свете Литургије учињен је трократни литијски опход око храма, а по повратку у храм Владика је осветио славски колач и жито, које су приложили кумови овогодишње Славе господин Јован и госпођа Јања Урукало, којима свесрдно честитамо и благодаримо. По завршетку Литургије Преосвећени Владика се обратио верном народу беседећи о значају празника, као и о дивној поуци о разноликом служењу Богу кроз јеванђелски пример Марије и Марте. Топлу и свесрдну добродошлицу у име свеукупне заједнице, и благодарност на посети Виндзору, Преосвећеном Владики у храму упутио је свештеник Владимир Вранић.

Торжествена прослава Славе настављена је традиционалним свечаним банкетом у Српском центру који организује Управа Виндзорске Грачанице,  и програмом који је зналачки водио први подпредседник Управе господин Петар Добрић, а уз пригодна обраћања господина Владимира Прибојана, председника Управе, затим кумова овогдишње Славе господина Јована и госпође Јање Урукало, као и свештеника Владимира Вранића. На послетку, Преосвећени Владика се још једампут очински обратио свечаном скупу и свеукупној заједници у Виндзору, подсећајући између осталог, да наш храм носи име славне и древне Грачанице са страдалног Косова и Метохије, које никада не смемо заборавити.

Нека би благослов Божји, молитвеним заступништвом Пресвете Богородице увек био на нашој благочестивој заједници у Виндзору и васцелом нашем народу и да се сабирамо у радости и слози на многаја љета!

Извор: Епархија канадска

Слава Виндзорске Грачанице
Слава Виндзорске Грачанице
Слава Виндзорске Грачанице
Слава Виндзорске Грачанице