Утврђене главне теме Екуменског Кирхентага 2021. године

Одређене су главне теме 3. Eкуменског Кирхентага 2021. године у Франкфурту на Мајни. Према организаторима Кирхентага (Црквенонародног конгреса), главне теме су „питања вере и духовности“, „саживот између вероисповести, религија и народа, као и између полова и генерација у живописном Франкфурту", рекао је председник Централног комитета немачких католика Томас Штернберг.

-Трећи фокус  је комплекс питања која се тичу међународне одговорности почев од климатских промена до праведне трговине. Четврта главна тема у финансијској метрополи Франкфурт биће посвећена кључним речима новац, власт и моћ, рекао је Штернберг. Иначе, председништво се састоји од 43 представника Цркава и седам такозваних сталних гостију.

Екуменски Кирхентаг, који ће се одржати 2021. године, трећи је своје врсте и заједнички организују католичке и протестантске Цркве у Немачкој. Следећи редовни немачки Католикентаг одржаће се у Штутгарту од 25. до 29. маја 2022. године, а претходни је одржан у мају 2018.г. у Минстеру. Наредни Католикентаг одржаће се 2024.г.  у источнонемачком граду Ерфурту.

Извор: Катпрес (с немачког Инфо служба СПЦ)