Ваншколске активности вероучитеља из Ваљева

Ваншколске активности вероучитеља из Ваљева
Ваншколске активности вероучитеља из Ваљева
Ваншколске активности вероучитеља из Ваљева
Ваншколске активности вероучитеља из Ваљева

У понедељак, 19. новембра, ученици основних школа „Десанка Максимовић“ и „Владика Николај Велимировић“ из Ваљева са својим вероучитељима посетили су своје вршњаке из Лесковица. Захваљујући оцу Драгану Јаковљевићу, координатору за верску наставу, и директору Основне школе „Милош Марковић“ из Лесковица гђи Невенки Васић, која је са својим вероучитељем Олгом Симић организовала изванредан дочек, ученици су уживали у пригодном програму.

Око 10 часова изјутра ђаке VI и VII разреда основних школа из Ваљева дочекали су њихови вршњаци са директором на челу. Након упознавања и послужења ученици су уживали у природним лепотама овог краја. Уз одбојку, фудбал и стони тенис су се мало боље упознали и опустили се и припремили за почетак квиза који је организовала вероучитељ Олга. Уз мотивацију у виду слаткиша, ученици су одговарали на постављана питања из веронауке. Познавање наставног програма из верске наставе је било на задовољавајућем нивоу како деце из Ваљева, тако и из Лесковица. У квизу су учествовали ученици свих разреда од I до VIII.

Такмичарски дух је постојао код деце, иако је првенствени циљ квиза био упознавање и дружење. Најбољи су награђени црквеним календаром и чоколадом. По завршетку квиза дружење је настављено на спортским теренима.

После два сата дружења, уз обострано задовољство како деце тако и нас предавача, кренули смо за манастир Лелић. Поклонили смо се моштима светог владике Николаја, обишли музеј и упознали се са животом и радом светог Владике кроз причу оца Драгана.

Циљ је и остварен. Разменом знања и искустава деца са веронауке су само почела једно дружење које ће се, надамо се, у будућности и наставити како између ових, тако и између других школа.

Вероучитељи Мија Бојиновић и Драган Станојевић

Извор: Епархија ваљевска