Васкрс у Босанском Петровцу

Васкрс у Босанском Петровцу
Васкрс у Босанском Петровцу
Васкрс у Босанском Петровцу
Васкрс у Босанском Петровцу

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Атанасије служио је у поноћ васкршњу Литургију у Катедралном храму Светих апостола Петра и Павла у Босанском Петровцу.

Епископу су саслуживали протосинђел Венијамин (Ковачић), презвитер Здравко Богојевић и ђакон Никола Перковић.

Васкршња радост испуњавала је срца верних од најмлађих до најстаријих. Чежња верних за Васкрслим Господом најочигледније се пројавила у причешћу где су готово сви верни приступили Светој Чаши те тако крунисали Свету Четрдесетницу и Страсну седмицу. На крају Литургије Епископ Атанасије је упутио верним васкршњи поздрав и поделио васкршња јаја.

У 11 часоова у организацији Црквене Општине Петровац организована је туцијада за децу Основне школе у Босанском Петровцу. Прво место са најјачим васкршњим јајетом освојио је ученик 3. разреда Вељко Кубурић и освојио пригодну награду.

У 12 часова Епископ Атанасије у Епископији у Босанском Петровцу уприличио је пријем поводом празника Васкрса. Свечаном пријему и ручку присуствовали су Председник Владе Унско-санског Кантона г. Хамдија Липовача, Начелник општине Босански Петровац г. Златко Хујић, Председник Општинског већа Општине Босански Петровац г. Душан Дошен и свештеници петровачких парохија.

На крају ручка Епископ Атанасије захвалио се својим званицама што су се одазвали и дошли на овај пријем.

ХРИСТОС ВАСКРСЕ – ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

Извор: Епархија бихаћко-петровачка