Васкрс у Кладову и Грљану

Васкрс у Кладову и Грљану
Васкрс у Кладову и Грљану
Васкрс у Кладову и Грљану
Васкрс у Кладову и Грљану

Прослављајући празник Васкрсења Христовог, 12. априла 2015. године, верни народ Кладова сабрао се након свете Литургије у порти храма Светог великомученика Георгија да дочека пламен Благодатног огња, који је још у поноћним сатима стигао у Епархију тимочку. У препуном храму свештеници су свети пламен из Јерусалима предали паљењем свећа свим верницима.

Следећег дана, настављајући Васкршње радости, испред цркве Светог Георгија организовано је такмичење за избор најјачег васкршњег јајета. Учествовала су деца свих узраста, а најуспешнији су награђени пригодним поклонима које је обезбедила ДОО „Текијанка“.

Празник Васкрсења Господњег радосно је прослављен и у Грљну код Зајечара. Свету Литургију служио је протонамесник Ивица Станковић, а појао је хор „Свети Никодим Тисмански“ из Зајечара. У препуном храму , највише је било деце, која су највећи хришћански празник прославила у цркви са својим вероучитељем Златком Здравковићем, пристипајући светом Причешћу. Најмлађи су се припремили и за такмичарски део за најаче јаје. Проглашена су прва четири места, а најбољи су добили вредне поклоне.

Извор: Епархија тимочка