Васкрсење Господње у Епархији нишкој

Празничне архијерејске Литургије у Нишу, Лесковцу и Пироту 

Најрадоснији хришћански празник, празник основе нашег спасења, Васкрсење Господње, свечано је прослављен широм Епархије нишке. Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније началствовао је Пасхалним јутрењем и светом Литургијом у поноћ у Саборном храму у Нишу, на којој су свхаристијско учешће узели многобројни верни народ. Хор Бранко је надахнутим певањем украсио прекрасна богослужења.

У јутарњим часовима светој Литургији, којом је началствовао старешина Саборне цркве протојереј-ставрофор Бранко Цинцаревић, присуствовали су Епископ нишки г. Арсеније, представници градске и општинске власти и многобројни верни народ. Појао Дечји хор Бранко

На празник Пасхе у поподневним часовима Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније са нишким свештеницима служио је вечерње љубави са читањем Пасхалног Јеванђеља на више језика.

На Васкршњи понедељак Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније богослужио је свету архијерејску Литургију у храму Рођења Пресвете Богородице у Лесковцу. Епископу је саслуживало бројно свештенство Лесковца и околине. Свету Литургију украсило је и дивно појање црквеног хора Бранко из Лесковца и велики број причасника. 

На Светли уторак, 10. априла 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. г. Арсеније служио је свету Литургију у тијабарском Саборном храму у Пироту. Његовом Преосвештенству саслуживало је свештенство града Пирота.

Извор: Епархија нишка

Васкрсење Господње у Епархији нишкој
Васкрсење Господње у Епархији нишкој
Васкрсење Господње у Епархији нишкој
Васкрсење Господње у Епархији нишкој