Васкршња литургија у цркви Светог Саве у Стокхолму

Васкршња литургија у цркви Светог Саве у Стокхолму
Васкршња литургија у цркви Светог Саве у Стокхолму
Васкршња литургија у цркви Светог Саве у Стокхолму
Васкршња литургија у цркви Светог Саве у Стокхолму

Његово Преосвештенство Епископ британско-скандинавски Г. Доситеј, уз саслужење свештенства епархије британско-скандинавске и уз присуство више стотина верника начелствовао је јутрос Васкршњом литургијом у цркви Светог Саве у Стокхолму. Литургији су присуствовали и Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина, који овог викенда бораве у Стокхолму на шведском Краљевском Двору, као гости Краља Карла XVI Густава и Краљице Софије.

Епископ Британско-скандинавски Г. Доситеј благодарио је Краљевском пару што су својим присуством на данашњој литургији, додатно улепшали празник над празницима коме се сви радујемо, истакавши да сваки долазак Престолонаследника и Принцезе на тло Епархије британско-скандинавске буди наду у јединство, слогу и љубав међу верним народом, не само у овој Епархији, већ међу Српским народом где год он био.

Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар је 5. октобра 2014. године заједно са Принцезом Катарином присуствовао чину освећења храма Светог Саве у Стокхолму, који је тада осветио Његова Светост Патријарх Српски Г. Иринеј. Престолонаследник је веома срећан што данашњи празник над празницима проводи са верним народом Епархије британско-скандинавске, шаљући им јасну поруку да ми у матици нисмо заборавили на њих, да и када су далеко од своје Отаџбине нису сами, и да ни они не смеју да забораве своју Отаџбину, јер свако од нас у животу има само једну Отаџбину, а наша Отаџбина је Србија - поручио је Престолонаследник Александар Србима у Стокхолму.

 Престолонаследник Александар је у своје лично име, али и у име своје породице честитао Васкрс присутним верницима, али и свима који овај празник над празницима прослаљају у времену и у складу са одлукама и свештеном традицијом Васељенских сабора, упућујући поруку мира и вере у вечни живот, у светлости и истини.

Њихова Краљевска Височанства протекла три дана бораве у Стокхолму као гости шведског Краља Карла XVI Густава и Краљице Силвије.

Извор: Епархија британско-скандинавска