Васкршња радост у Бујановцу

Васкршња радост у Бујановцу
Васкршња радост у Бујановцу
Васкршња радост у Бујановцу
Васкршња радост у Бујановцу

У Бујановцу је 9. априла 2018. године, на Васкршњи понедељак, одржана традиционална манифестација под називом „Васкршња радост“. Како би достојно и са пуно радости обележили празник над празницима, Васкрсење Христово, ученици веронауке ОШ „Бранко Радичевић“ у Бујановцу припремили су пригодан програм - изложбу васкршњих јаја и ликовних радова, као и приредбу на којој су глумом, рецитовањем, песмом и игром славили Божанску силу Господа нашег Исуса Христа и Његову победу над смрћу.

Овом јединственом догађају, који се по десети пут организује као резултат сарадње вероучитеља из бујановачке основне школе и Дома културе „Вук Караџић“ у Бујановцу, поред бројних грађана и мноштва деце, присуствовали су и Његово Преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије са свештенством из Врања и Бујановца, директор ОШ „Бранко Радичевић“ гђа Гордана Златковић, бројни просветни радници, као и званице из локалне самоуправе.

Ученицима са најлепше украшеним јајима и најлепшим ликовним радовима, епископ Пахомије, г. Стојанча Арсић, потпредседник Општине Бујановац и г. Владимир Стојковић, референт за културу Дома културе, уручили су пригодне поклоне. 

Извор: Епархија врањска