Васкршње радости на Косову и Метохији

Васкршње радости на Косову и Метохији
Васкршње радости на Косову и Метохији
Васкршње радости на Косову и Метохији
Васкршње радости на Косову и Метохији

Канцеларија за Косово и Метохију у сарадњи са Министарством за спорт и омладину, Кошаркашким савезом Србије, Православним спортским друштвом "Света Србија" и Продукцијском кућом Intermedia Network организовали су 18. и 19. априла манифестацију "Васкршње радости на Косову и Метохији".

У оквиру манифестације, деца из Православног спортског друштва "Света Србија" боравила су два дана на Косову и Метохији и том приликом су посетили манастире Бањску и Градац и учествовала у разним спортским активностима, заједно са вршњацима са Косова и Метохије.

У суботу, 18. априла 2015. године, деца из Православног спортског друштва "Света Србија"  пристигла су у Спортско-рекреативни центар Мокра гора у Зубином Потоку. Са њима су дошли и помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Слађана Марковић-Стојановић и потпредседник Кошаркашког савеза и председник ПСД Света Србије Дејан Томашевић. Деца из локалних школа узраста до 10 година и деца из Православног спортског друштва "Света Србија" одиграли су ревијалну кошаркашку утакмицу, у току које  им се придружила екипа филма "Бићемо прваци света".

Истог дана, у Културном центру у Звечану, у 14,30 часова одржана је прва пројекција филма "Бићемо прваци света" Дарка Бајића. Након пројекције филма, у 17 часова, у Културном центру одржана конференција за медије, на којој су говорили потпредседник Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић, редитељ филма Дарко Бајић и глумци Стахиња Блажић, Марко Јанкетић и Ивана Дудић. Испред продуцентске куће Intermedia Network присутнима  се обратио Александар Радошевић.

У недељу, 19. априла 2015. године у 8 часова, деца и пратиоци из Православног спортског друштва "Света Србија" и Дејан Томашевић присуствовали су светој Литургији у цркви Светог Димитрија у Косовској Митровици. Од 11 часова у Основној школи "Вук Караџић" у Звечану,  одигране су утакмице одбојке и малог фудбала деце из локалних школа узраста до 10 година са децом из Православног спортског друштва „Света Србија“, након којих су им подељене лопте. Утакмицама су присуствовали  заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев, потпредседник Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић и чланови Православног спортског друштва „Света Србија“.

Утисци све деце су снажни са јасном поруком да желе да узврате гостопримство својим домаћинима у Београду!