Васкршњи пријем у Окланду

Васкршњи пријем у Окланду
Васкршњи пријем у Окланду
Васкршњи пријем у Окланду
Васкршњи пријем у Окланду

У четвртак Светле недеље, 12. априла 2018. године, у просторијама цркве Светог Ђорђа у Окланду одржан је Васкршњи пријем (Open House) у организацији Епископа западноамеричког г. Максима, архијерејског намесништва за Сан Франциско и парохије Светог Ђорђа у Окланду.

Радост празника Васкрсења наставила је да се шири у парохији Светог Ђорђа у Окланду, где се окупило око седамдесет званица са свештеницима из оближњих парохијa и парохија из Сакрамента и Џексона.

Председник Црквене управе г. Милан Везмар је речима добродошлице поздравио епископа Максима и све присутне госте, захваливши Владики за љубав и пажњу коју је показао према парохији Светог Ђорђа у Окланду. Том приликом је обавестио све присутне о отварању Епископске канцеларије за Северну Калифорнију у просторијама храма Светог Ђорђа у Окланду.

Епископ Максим је поздравио све присутне захваливши организаторима овог сабрања, посебно управи парохије Светог Ђорђа, као и намеснику за Сан Франциско оцу Слободану Јовићу (Саратога), као и осталим присутним свештеницима: Василију Цвијановићу (Морага), Дану Поповићу (Сакраменто), Ђурици Гордићу (Сан Франциско), Зорану Савићу (Окланд), Марку Бојовићу (Џексон) са протођаконом Пол Тривом и ђаконом Драганом Стојановићем (Џексон), који су заједно са својим парохијанима увеличали ово васкршње сабрање.

Присутне је поздравио епархијски потпредседник г. Рон Радаковић упознајући присутне са новим подухватом Издавачке куће Севастијан Прес - монографија Српско хришћанско наслеђе Америке: историјско, духовно и културно присуство српске дијаспоре у Северној и Јужној Америци 1814-2019 (The Serbian Christian Heritage of America: The Historical, Spiritual and Cultural Presence of the Serbian Diaspora in North and South America 1814-2019) у поводу јубилеја 800 година аутокефалије Српске Православне Цркве.

Присутни су имали прилику да дегустирају најновије вино - Sebastian Wine, производ винарије Ополо из Пасо Роблеса као и да виде најновији Служебник, превод Свете и Божанске Литургије Светог Јована Златоустог на савремени енглески језик у редакцији Епископа западноамеричког г. Максима.

Извор: Епархија западноамеричка