Васкршњи сабор у Теслићу

Васкршњи сабор у Теслићу
Васкршњи сабор у Теслићу
Васкршњи сабор у Теслићу
Васкршњи сабор у Теслићу

Празник над празницима, Свијетло Христово Васкрсење, свечано је дочекан и у Парохијама Теслићким.

Евхаристијско славље отпочело је у рањим јутарњим часовима, како је одавнина обичај у овом крају, а велики број вјерног народа је подвиг поста крунисао сједињењем са Васкрслим Христом у Чаши Тијела и Крви Његове, која је Лијек бесмртности.
Нарочито свечано било је у спомен-храму Пресвете Тројице, гдје је и ове године приређен Васкршњи сабор. Наиме, по благослову Његовог Преосвештенства епископа Хризостома, на заједничко Пасхално вечерње богослужење сабрали су се сви свештеници Архијерејског намјесништва Теслићког. Уз мелодије Васкршњих химни прозвучала је и Ријеч Божија, ријеч Светог Јеванђеља и то на црквеном грчком, црквенословенском, латинском, руском, украјинском, енглеском, њемачком, и свакако - на свештеном српском језику. Кратком бесједом присутнима се обратио Архијерејски намјесник теслићки, протојереј-ставрофор Миладин Вуковић.
У организацији овогодишњег Сабора учешће је узела и Светосавска омладинска заједница, која већ неколико година приређује Васкршњи сабор са такмичењем за најљепше украшено и најјаче васкршње јаје. Као и претходних година, такмичарски дио у коме је учествовало око стотињак младих и најмлађих светосаваца, обогаћен је пригодним културно-забавним програмом.

Извор: Епархија зворничко-тузланска