Васкршњи уторак у Диселдорфу

Васкршњи уторак у Диселдорфу
Васкршњи уторак у Диселдорфу
Васкршњи уторак у Диселдорфу
Васкршњи уторак у Диселдорфу

На Васкршњи уторак, 14. априла 2015. године, Његово Пресвештенство Епископ средњоевропски г. Сергије предводио је евхаристијско сабрање у храму Светог Саве у Диселдорфу. Владици Сергију су саслуживали свештеници и свештеномонаси из Епархије средњоевропске и Патријаршије Цариградске.

На почетку Литургије Владика је произвео г. Николу Радисављевића у степен чтеца, а на Литургији рукоположио у чин ђакона Игора Видаковића из Диселдорфа, који ће бити ђакон при храму Светог Саве у Диселдорфу.  Након прочитаног Јеванђеља владика Сергије је поучио верни народ о значају Празника над празницима, као победе над смрћу и подсетио да се Васкрсли Господ Исус јављао својим ученицима четрдесет дана по своме Васкрсењу, те с тим посведочио да је Он заиста Васкрсли Господ, који је једини устао из мртвих и смрћу својим уништио једном за свагда смрт. Радујмо се и веселимо се овоме Паразнику свих празника, јер нам је Господ подарио кроз своје Васкрсење и наше лично васкрсење, истакао је владика Сергије.

Литургију је уљепшало појање хора парохије диселдорфске и појаца из храма Светог Саве на Врачару у Београду, господе Вида Ерцега и Марка Качаревића. Након Литургије уприличена је свечана трпеза љубави у просторијама цркевене општине Диселдорф.

Извор: епархија средњоевропска