Васкрсни понедељак у Чачку

Васкрсни понедељак у Чачку
Васкрсни понедељак у Чачку
Васкрсни понедељак у Чачку
Васкрсни понедељак у Чачку

Другог дана Празника над празницима, дана када Васељена кличе и проноси радосну вест да је Господ васкрсао, Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин радост празника је донео у Чачак.

Владика је благоизволео да на Васкрсни понедељак богослужбено прослави Пасху Господњу у обновљеном Саборном храму у Чачку. Сабрани народ уз песму је дочекао свог Пастира у порти храма Вазнесења Господњег и узео благослов свете деснице. Саслуживали су архијерејски намесник трнавски протојереј Мирослав Петров, старешина храма Вазнесења Господњег јереј Марко Мирковић, протојереј-ставрофор Саша Јоловић, протојереј Крстивоје Милуновић, јереји Слободан Јаковљевић и Ђорђе Лазаревић, као и ђакони Александар Грујовић и Немања Тимотијевић.

Радост Васкрслог Христа појањем су прославили појци из Краљева. На светој Литургији се сабрало мноштво свештенства намесништва трнавског, монаштва и верног народа. Васкрслог Господа са својим суграђанима прославио је и градоначелник Чачка г. Милун Тодоровић са сасрадницима.

-Радосни поздрав „Христос Васкрсе! Ваистину Васкрсе!“ пронео се кроз храм попут добре вести коју су мироносице пронеле кроз народ видевши празан гроб! Након дуготрајне припреме за Пасху и поста дошао је спасоносни дан, подсетио је Владика и нагласивши значај поста и неопходност причешћивања и у току Светле седмице. -Наши дани су избројани и управо због тога их треба што квалитетније провести, а најбоља припрема је она која за свој циљ има сједињење са Васкрслим Господом, извором свеколиког добра.

Захваљујући Господу на Победи коју је донео у овај свет верни народ се причестио из руку свог Епископа.

Извор: Епархија жичка