Васкршња порука ЊКВ Престолонаследника Александра II

Велики дан Васкрсења Господњег је пред нама. Велики дан који је озарио свет и нашем постојању дао смисао. Дан над данима и празник свих празника. Ја, моја супруга Принцеза Катарина и синови Принц Петар, Принц Филип и Принц Александар желимо да нас овај свети дан подсети да смо сви деца Божија и да нам је жртва Исуса Христоса позив да пронађемо у нама оно добро, ради себе самих и ради општег спасења.

Молимо се Господу да нам подари снаге и мудрости да пребродимо све несреће и тешкоће. Молимо се да сви заједно радимо на добробит Србије и сваког појединца у нашој земљи, ради садашњих и будућих генерација. Молимо се да у овим данима, када су светска економска криза и разне природне и људским немаром изазване несреће у највећој мери погодиле и нарушиле свакодневицу земаља и нација читавог света, људи којима је поверено да предводе имају довољно мудрости, снаге и одговорности да трасирају и спроведу мере опоравка, смирења и напретка у временима тешким која су дошла и која тек предстоје.

Молимо се и да Васкрсли Господ помилује, спасе и обрадује наш пострадали народ на Косову и Метохији, и свуда где је патња, неправда и насиље.

Поводом предстојећег светог празника Христовог Васкрсења упућујем Вам своје најсрдачније честитке. Моја супруга и синови придружују се овим топлим жељама, и сви заједно Вас поздрављамо поздравом вере, наде и љубави

ХРИСТОС ВАСКРСЕ! 

ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

А л е к с а н д а р II

У Београду, о Васкрсу, Лета Господњег 2009.

Извор: Канцеларија Њ.К.В. Престолонаследника Александра II.