Васкршњи пријем у Белом двору

Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Атанасије, викар Патријарха српског, присуствовао је данас Васкршњем пријему који су на Белом двору за око 1000 деце из домова за децу без родитељског старања, ромску децу и децу са посебним потребама уприличили Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина Карађорђевић.

Поздрављајући најмлађе Престолонаследник Александар је рекао: - Имаћемо прилику да сви заједно уживамо у дивним тренуцима поводoм Ускрса, најрадоснијег празника. Желим да вам буде лепо и надам се да ће вам се свидети поклони које смо ја и моја супруга Принцеза Катарина припремили за вас.

Епископ Атанасије је похвалио хришћанску добротворну праксу Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине рекавши да данас ови малишани, којима је у животу много тога ускраћено, у Краљевском дому доживљавају истинску Христову љубав и пажњу. Током пријема деца су добила слаткише и играчке, а пригодан програм извео је дечији црквени хор Свети Јован Богослов из Шапца. Пријему је присуствовала и госпођа Терал, супруга амбасадора Републике Француске.