Васкршњи турнир у кошарци у Требињу

У организацији Епархије ЗХиП и Кошаркашког кампа Дејан Бодирога у Требињу је јуче одигран II Васкршњи турнир у Уличном баскету (Street ball). На турниру, који је одржан на отвореним теренима Кошаркашког кампа Дејан Бодирога, је учествовало 16 екипа подијељених у 4 групе и око стотину учесника. Послије цјелодневног такмичења и добре кошарке, најбоља и најспретнија је била екипа Сарса у саставу: Ковачевић Миљан и Срђан, Лојовић Горан, Дамјанац Пеђа и Ракета Немања која је у финалу била успјешнија од екипе Захумље, за коју је поред осталих наступио и Епископ Захумско херцеговачки и приморски Г. Григорије.

Турнир је хуманитарног карактера, а циљ је да се од котизација за учеснике и донација пријатеља сакупе одређена новчана средства, која су прошле године уплаћена за помоћ нашем суграђанину Марку Спаићу, обољелом од хемофилије. Ове године, у сарадњи са Центром за социјални рад у Требињу, средства ће бити подијељена за 4 породице којима је та помоћ најпотребнија.

Најбољи играч турнира је Ковачевић Срђан из екипе Сарси а најбољи шутер за три поена је Перо Марић. Награде за најбоље екипе и учеснике додијелили су: Епископ захумско херцеговачки и приморски Г. Григорије - најбољем играчу и побједнику, другопласираној екипи Захумље г. Раде Алексић, а најбољем шутеру за 3 поена признање је додијелио Дражен Шегрт, прошлогодишњи најбољи тројкаш.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка