Ваведење у Богословији Светог Саве

Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Атанасије служo je  по благослову Мијестобијуститеља патријаршкога трона пећког митрополита црногорско-пириморског Г. Амфилохија Свету Архијерејску Литургију на празник Ваведење Богородичино, у петак 4. децембра 2009. године у Богословији Свети Сава у Београду.

На Светој Литургији Његовом Преосвештенсту су саслуживали ректор богословије  пречасни протојерејставрофор др. Драган Протић, архимандрит Петар (Крачун), и протођакон Милан Ковачевић, ђакони Драган С. Танасијевић, и Верољуб Сандо.

На Светој Литургији је појао хор Српске Академије Наука и Уметности под диригентском палицом академика Димитрија Стефановића.

Поред ђака Богословије, којих има више од стотину, на Божанској Литургији су учествовали и бројни верници и добротвори из града.

Сви присутни су се причестили Светим Тајнама, за које су се претходних дана  припремали, постом, молитвом и исповешћу.

Његово Преосвештенство Епископ Атансије се на крају Свете Литургије обратио оцу ректору, професорима, ђацима и другим присутним вернима, поздравним речима у којим им је честитао празник.

Затим је протумачио смисао уласка Пресвете Богородице у светињу над Светињама јеруслимског Храма, значај Светог Причешћа за освећење и препород људскок живота, и позвао ђаке да непрестано усавршавање своје личности у знању и врлинама, које ће им касније као свештеницима послужити да пренесу своме народу.

Завршавајући своју реч ђацима, Преосвећени их је позвао да се и даље са захвалношћу заједнички моле за покој душе Његове Светости Патријарха Павла, и да га Господ вечно прослави у Царству Своме.