Ваведење у Саборном храму у Бечу

Ваведење у Саборном храму у Бечу
Ваведење у Саборном храму у Бечу
Ваведење у Саборном храму у Бечу
Ваведење у Саборном храму у Бечу

На празник Ваведења Пресвете Богородице, 4. децембра 2018. године, у Саборном храму у Бечу светом архијерејском Литургијом началствовао је Његово Високопреосвештенство Митрополит Немачке и Средње Европе г. Исак из Антиохијске Патријаршије.

Саслуживали су надлежни Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј и братство Саборног храма. -Овај догађај представља неизмерни благослoв Божји, јер је Митрополит из Антиохијске Патријаршије дошао на велики празник Пресвете Богородице да началствује светим Сабрањем баш код нас у Српској Цркви, поручио је владика Андреј.

Епископ је упоредио страдање и прогоне које хришћани у Сирији данас доживљавају са патњама српског народа који је вековима прогањан са својих огњишта. Он је објаснио да је језик којим је Његово Високопреосвештенство узнео молбе и молитве Пресветој Богородици веома близак оном којим је говорила сама Богомајка, што је још један повод да се радујемо великом Празнику.

Догађај, врло узбудљив и емотиван како за вернике тако и за свештенослужитеље, никога није оставио равнодушним. Светој Чаши је приступило стотинак верника, а после отпуста, вернима се обратио и митрополит Исак који је исказао велику радост и пренео благослове многострадалног сиријског народа.

У наставку је за великодостојнике и вернике приређено заједничко послужење у Парохијској сали добротом вредних чланица Кола српских сестара Саборног храма.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска