ВДС: Помоћ из Румуније

ВДС: Помоћ из Румуније
ВДС: Помоћ из Румуније
ВДС: Помоћ из Румуније
ВДС: Помоћ из Румуније

Митрополија банатска Румунске Православне Цркве наставља да помаже српском народу

Након два велика конвоја помоћи која је Румунска Православна Црква послала средином јуна месеца, хуманитарна акција коју је наша сестринска Црква покренула дала је нове плодове. Отац Кристијан Константин из Митрополије банатске, замолио је представнике ВДС-а, који су координирали акцијом доделе помоћи, за детаљну спецификацију потрепштина које би биле упућене опет у подручја настрадала од поплава. На основу нашег искуства на терену, дошло се до закључка да је поред хране, помоћ у грађевинском материјалу она која би највише значила пострадалима.  Митрополија банатска РПЦ је у међувремену по упутству сакупила велику количину помоћи која је 1. августа доспела у Србију.

Представници ВДС-а, јереј Владимир Марковић и господин Бранислав Јоцић, лично су помоћ дочекали још на граничном прелазу Ватин и испратили хуманитарни конвој до Београда, а затим и до коначног одредишта у Обреновцу где је помоћ предата надлежнима у Управи за ванредне ситуације града Београда, тј. Одељењу ватрогасне станице у Обреновцу.  Помоћ, која је веома обрадовала обреновачке ватрогасце, се састојала од 1300 м2 ламинатних подних облога, 1300 м2 керамичких плочица, 3240 l полудисперзије и преко 20 тона хране (брашна, уља, шећера, пиринча, конзервиране хране, воде, зачина, тестенина и осталог).

Благодарни смо што се братски румунски народ сећа својих пострадалих комшија. Нека њима Бог узврати вишеструким благословима.

Извор: ВДС