ВДС: Посета Школи за оштећене слухом и наглуве „Стефан Дечански“

ВДС: Посета Школи за оштећене слухом и наглуве „Стефан Дечански“
ВДС: Посета Школи за оштећене слухом и наглуве „Стефан Дечански“
ВДС: Посета Школи за оштећене слухом и наглуве „Стефан Дечански“
ВДС: Посета Школи за оштећене слухом и наглуве „Стефан Дечански“

У дворишту Школе за оштећене слухом-наглуве „Стефан Дечански“ било је врло живо када је у раним преподневним часовима 20. септембра 2017. године стигло возило Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско карловачке које је допремило 200 поклон пакета школског прибора за ученике ове школе. Ђаци који су били у дворишту су се брзо окупили око возила и врло радо помогли да се пакети са школским прибором пренесу у школу.

Гђа Лепосава Петровић директорка школе је врло љубазно примила јереја Владимира Марковића, секретара ВДС-а, са сарадницима и захвалила на поклон пакетима школског прибора. Гђа Петровић је рекла да веома цени активности ВДС-а и сарадњу са њиховом школом. Школа ће ове године прославити 120 година постојања и рада, главна свечаност ће бити 30. новембра 2017. године. У школи се деци са оштећеним слухом, од најранијег узраста завршно са средњом школом пружа ревитализација и едукација уз најсавременије методе и технолошка достигнућа и велико искуство и стручно знање запослених.

Јереј Владимир Марковић је предложио неке нове видове сарадње ВДС-а и Школе а након обиласка учионица и ближег упознавања са начином рада изразио дивљење радом Школе. Гости из ВДС-а су у учионици где се учи вештина кројења и шивења добили симболичан поклон практичне намене, рад ученица. Оцу Влади је било посебно драго што се и код ученика и код запослених осетило поштовање и радост што им је у посету дошао свештеник. Томе су поред личне вере сигурно допринели часови веронауке које држи гђица Дијана Вуковић, али можда је највише допринео Свети краљ Стефан Дечански, моћни заштитник ове школске установе која носи његово име. Верујемо да његове молитве Господу и његово житије сигурно надахњују све запослене и њихову директорку госпођу Лепосаву Петровић да поред професионалног рада имају тако велику љубав и ревност у раду са децом, а деца стрпљење и вољу да их слушају и уче.

Да онда и немогуће постаје могуће могло се видети и на школској прослави Светог Саве прошле године која је на све који су присуствовали оставила снажан утисак. Драмски приказ житија Светог Саве изведен је уиграно у једном даху, одличном глумом и сценографијом као да то нису учесници Школе за оштећене слухом-наглуве. Свима нама то може да послужи као пример да само ако се трудимо и ревнујемо у добру, у љубави са ближњима можемо превазићи наше слабости и недостатке у чему ће нам онда и Бог помоћи.

Извор: ВДС