ВДС: Васкрс у Црквеној народној кухињи

Подела васкршњих пакета хране у Црквеној народној кухињи при Верском добротоворном старатељству Архиепископије београдско-карловачке

Радујмо се људи Васкрсломе Господу! На то нас позивају свети оци. Оставимо све бриге иза себе и уђимо у радост са Господом. Бог никог не оставља без своје помоћи, а нарочите не заборавља оне најсиромашније па је и ове године на празник Васкрсења Христовог у Црквеној народној кухињи Верског добротворног старатељства (ул. Француска бр. 31) организована централна подела васкршњих пакета хране. Пакети су дељени и на пунктовима при храмовима на Жаркову, Карабурми, Старој Бежанији и Звездари.

Донација ХО „Наши Срби – Our Serbs“ из Чикага

Своју делатну љубав према Цркви и српском народу наставили су да творе стари пријатељи ВДС-а из Чикага. Хуманитарна организација „Our Serbs – Наши Срби“ на челу са гђом Кети Фенслоу донирала је 300.000 динара за Васкршњи ручак. Од ове донације обезбеђен је велики део намирница за пакете хране.

Вредне руке волонтера

У данима Страсне седмице у Црквеној кухињи се сабирао велики број волонтера који су својим молитвама придодали и дела љубави трудом око припремања васкршње трпезе. На Велики четвртак је скувано, офарбано и упаковано 3.200 јаја.

Паковање пакета хране

На Велику суботу у просторијама Црквене кухиње је било као у мравињаку. Велики број волонтера је дошао како би припремили пакете хране ккоји су подељени на Васкрс. У кухињи је офарбано још 1.080 јаја које је обезбедила гђа Анђелка Спремић. Упаковано је преко 1.200 пакета хране. Као и претходних година учешћа у припреми пакета узеле су и чланице Кола српских сестара из Београда на челу са гђом Милом Викторовић.

Васкршњи ручак

На празник Светог Васкрсења Христовог после свете Литургије, у дворишту Црквене кухиње сабрао се велики број суграђана ради поделе васкршњих пакета хране. Поред јереја Владимира Марковића, пакете су делили ђакон Бранислав Јоцић, г. Бојан Удовичић, вероучитељ Никола Чамбас и велики број волонтера.

Васкрс у капели Централног затвора

На други дан Васкрса волонтери Милосрдне секције ВДС-а заједно са ђаконом Браниславом Јоцићем посетили су Централни затвор где су узели учешћа у Васкршњем богослужењу у капели којим је началствовао презвитер Глигорије Марковић, духовник те установе. Волонтери су затвореницима поделили 600 јаја.

Извор: ВДС