Велика акција Верског добротворног старатељства

У складу са мисијом Српске Православне Цркве, у овом веома тешком тренутку за све становнике Србије и света уопште, проистеклом услед деловања злоћудног корона вируса, Верско добротворно старатељство је покренуло низ акција којима помаже најугроженије породице и појединце у Архиепископији београдско-карловачкој и у другим епархијама Српске Православне Цркве.

Услед обима и отежане набавке због ванредног стања, акција ће бити спроведена у два дела. У првој тури 20. марта 2020. године сваком потребитом је испоручено 25 килограма белог пшеничног брашна тип 500, 10 литара јестивог сунцокретовог уља и 5 килограма пасуља. У другој тури, која ће бити испоручена 23. марта 2020. године, биће подељене друге намирнице: шећер, тестенине, со, квасац, конзервирана храна, као и хемијска средства за домаћинство: детерџент за веш и посуђе, сапуни, шампони…

Акцијом је обухваћено 47 вишедетних породица из Архиепископије београдско-карловачке, 15 вишедетних породица из других епархија, 7 породица у којима се само један родитељ стара о породици и више од десет тешко угрожених породица и појединаца. Основним животним намирницама смо опскрбили око 600 људи са децом.

Редовним корисницима Црквене народне кухиње, којих има око 1700, 23. марта 2020. године биће испоручене прехрамбене намирнице довољне за наредних 10 дана. Свима који живе без крова над главом, а којих има око 300, биће испоручена конзервирана храна такође 23. марта 2020. године.

Поред прехрамбених намирница и средстава за домаћинство, набављени су и лекови који су доступни у апотекама и у нашој амбуланти за оне који су ту врсту помоћи тражили.

Верско добротворно старатељство ће наставити још интензивније са својом мисијом помоћи у виду хуманитарних акција за све време трајања ванредног стања у Републици Србији.

Молимо се Господу да укрепи све наше кориснике којима је иначе животни крст страдања и трпње већи него другима и да са вером издрже ово време. Знамо да без Божјег допуштења ништа не бива и верујемо да ће нам Господ као једини милостив и благ Човекољубац подарити свега што нам је потребно за живот и спасење.

Верско добротворно старатељство (ВДС) је хуманитарна, добротворна организација која делује у оквирима Српске Православне Цркве. Основна сврха деловања ове добротворне оганизације је спровођење различитих хуманитарних активности, у циљу пружања помоћи свима којима је то потребно. Рад Верског добротворног старатељства заснован је на основним непролазним хришћанским вредностима љубави према ближњима. Добротвори и дародавци су сва правна и физичка лица која својим добровољним прилозима помажу рад ове хуманитарне организације.Председник је Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј који кроз скупштински рад ВДС-а врши надзор и лично оцењује свеукупну делатност ове установе.

Извор: ВДС

Велика акција Верског добротворног старатељства
Велика акција Верског добротворног старатељства
Велика акција Верског добротворног старатељства
Велика акција Верског добротворног старатељства