Велика донација за најмлађе из Келна

У навечерје празника светог апостола Томе (19/6. октобра) у духу данас преко потребног хришћанског милосрђа, у Чачак је стигла врло вредна помоћ од верника из Црквене општине Келн.

Наиме, мала парохија у Нојвиду (део ЦО Келн) на челу са свештеницима, архијерејским намесником, протојерејeм-ставрофором Неђом Јањићем и старешином храма, протојерејем Младеном Јањићем, већ више пута је врло успешно организовала разне акције у циљу помоћи нашем страдалном народу. Та помоћ је до сада углавном стизала преко Верског добротворног старатељства у Београду.

Да једна вредна пошиљка дође у Чачак побринуо се секретар ЦО Чачак, јереј Марко Мирковић. Реч је о пет тона пелена у вредности око 20.000 евра. Такође, ово је само први контигент помоћи од још неколико планираних. Братство храма Вазнесења Господњег у Чачку је дочекало ову испоруку, која ће се поделити установама којима је потребно, сиромашнима и поплављенима, по благослову Епископа жичког г. Јустина. Надајмо се да ће овакви догађаји постати освештана традиција у жичкој Епархији.

Хвала свим парохијанима из Нојвида, нека им милостиви Господ, Пресвета Богородица и сви свети узврате на љубави коју су показали према своме српском роду и поверењу према братству храма Вазнесења Господњег у Чачку.

Извор: Епархија жичка