Велики Четвртак у Зворнику

Владика зворничко-тузлански Господин Василије служио је вечерас у храму Рођења светог Јована Крститеља у Зворнику. Његовом Преосвештенству саслуживали су архијерејски намјесник зворнички протојереј-ставрофор Видоје Лукић, јереј мр Никола Гаврић и протођакони Славољуб Милошевић и Жарко Мијатовић.

Владика Василије је након службе у бесједи вјерницима рекао да се окупљени у овом храму древног града Зворника - пријестоници славних митрополита зворничких, помолише и поклонише Исусу Христу, Цару мира, Градитељу љубави, Ономе који је чинио чуда и који их и данас чини.

"Ми смо вјерни народ, који је дошао да се поклони Богу, да отвори душу своју и затражи милост и опроштај сагрешења својих. Не бојимо се вјетрова и олуја које се надвијају над овим просторима, бојимо се својих сагрешења", рекао је Владика и нагласио да је Бог и снага Његова са нама онолико колико смо ми у јединству са Богом.

"Нова Саборна црква, која је одраз и печат снаге вјере православног српског народа, гради се, хвала милостивом Богу, добротом вјерног народа овог града", поручио је многобројном вјерном народу Владика Василије.

Прије Богослужења Владика Василије је обишао простор на коме се изводе радови на подизању Саборног храма српским новомученицима у Зворнику.

Извор: Епархија зворничко-тузланска