Велики четвртак у Генералштабу Војске Србије

Велики четвртак у Генералштабу Војске Србије
Велики четвртак у Генералштабу Војске Србије
Велики четвртак у Генералштабу Војске Србије
Велики четвртак у Генералштабу Војске Србије

Реализацијом делатности верске службе поводом највећег хришћанског празника - Васкрса, припадници Генералштаба Војске Србије присуствовали су литургијском сабрању у војном параклису Светог великомученика Георгија.

У склопу планских активности поводом обележавања празника Васкрсења Господа Исуса Христа, главни свештеник Војске Србије протонамесник мајор Слађан Влајић и ђакон Славко Аничић служили су свету Литургију на Велики четвртак у војном параклису Генералштаба Војске Србије. Литургијском сабрању су присуствовали верници који службују у касарни Бањица 2, предвођени бригадним генералима Савом Иришкићем и Миланом Поповићем.

По окончању службе, протонамесник мајор Слађан Влајић је свим новоунапређеним генералима честитао на унапређењу, пожелевши им да, са Божјим благословом и љубављу према Богу и ближњима, још часније и преданије врше своју дужност и руководе својим саставима како би Војска Србије и сви њени припадници и убудуће били чврст гарант мира и сигурности свих грађана Републике Србије.

Протонамесник мајор Слађан Влајић је позвао све окупљене да, у данима који следе, пођу са својим најмилијим у храмове Српске Православне Цркве и заједно са верним српским народом присуствују дивним васкршњим богослужењима, да у миру и спокоју и са надом у боља и лепша времена доживе сву лепоту празничних служби и открију радост сусретања са васкрслим Христом.

Обележавање Васкрса се реализује и у осталим командама, установама и јединицама Војске Србије, а војни свештеници ће током празничних дана обићи припаднике Војске Србије ангажоване у копненој зони безбедности и на другим локацијама, на којима се непрекидно и будно мотри на безбедност наше отаџбине.