Велики Петак у Епархији зворничко-тузланској

Владика зворничко-тузлански Господин Василије служио је данас у манастиру светог Василија Острошког у Бијељини, храму светог пророка Илије у Јањи и храму светог Георгија у Бијељини. Његовом Преосвештенству, у манастиру светог Василија Острошког, саслуживали су протојереј-ставрофор Стево Милошевић, јеромонах Георгије и протођакони Жарко Мијатовић и Славољуб Милошевић.

У храму светог пророка Илије у Јањи, Владики Василију саслуживали су протојереји-ставрофори Цвико Мојић, Драгомир Зекановић и Драган Пејчић, протојереј Далибор Пејчић и протођакони Славољуб Милошевић и Жарко Мијатовић.

На вечерњем богослужењу са изношењем плаштанице, у храму светог Георгија, Преосвећеном Владики саслуживали су протојереји-ставрофори Цвико Мојић, Недељко Пајић, Стево Милошевић и Миодраг Гаврић и протођакони Жарко Мијатовић и Славољуб Милошевић.

Владика Василије је у својим бесједама позвао вјерни народ на непрестану молитву, пост, праштање и умножавање љубави према Богу и ближњима.
„Усрдно, не губећи ни тренутка, молимо се непрестано распетом Христу. Молимо се опроштај својих гријехова али и гријехова ближњих наших. Молимо се и сузама умијмо душу своју како бисмо се што достојније сјединили са Христом Свеблагим на дан Његовог Васкрсења", истакао је Владика Василије и додао:"Сјети ме се, Господе, када дођеш у Царству своме, завапио је Христу са крста један од разбојника браћо и сестре. Вапимо и ми овако Господу како би нам Господ одговорио: Заиста ти кажем, данаш ћеш бити са мном у рају".

Извор: Епархија зворничко-тузланска