Великопосно богослужење у Ватерлу

Великопосно богослужење у Ватерлу
Великопосно богослужење у Ватерлу
Великопосно богослужење у Ватерлу
Великопосно богослужење у Ватерлу

Као што је већ годинамa пракса, и ове Недеље средопосне, 10. априла 2016. године, у цркви Светог Георгија у Ватерлу служено је великопосно вечерње богослужење. Поред домаћина Душана Гњатића служили су проте Милојко Димитрић, Златибор Ђурашевић, Ђуро Самац и Горан Гојковић. За певницом су појали прота Војислав Павловић, прота Драгомир Нинковић и јереј Јован Марјанац.

Присутни су били верници из Хамилтона, обе цркве посвећене Светог оцу Николају, верници цркве Свете Тројице, Киченер, као и потпредседник Eпархијског савета г. Драган Простран са супругом Мирјаном. Лепоти вечерњег богослужења допринео је и хор цркве Светог Георгија, под управом диригента Биљане Важић из цркве Свете Тројице.

Након вечерњег богослужења, беседио је прота Милојко Димитрић из Хамилтона, који је подсетио на значај молитве, а посебно заједничке молитве која је кроз свету тајну Евхаристије круна нашег међусобног заједништва и сједињења са Господом и Спаситељем нашим. Затим је домаћин прота Душан Гњатић поздравио све присутне, изразивши захвалност свима на труду и љубави коју су исказали својим присуством упркос лошем времену и великој удаљености. На крају, послужена је вечера коју су припремиле вредне чланице локалног Кола сестара.

Извор: Епархија канадска