Великопосно вечерње богослужење у Киченеру

Великопосно вечерње богослужење у Киченеру
Великопосно вечерње богослужење у Киченеру
Великопосно вечерње богослужење у Киченеру
Великопосно вечерње богослужење у Киченеру

У другу недељу часног поста, недеља Пачиста, која је још посвећена и успомени на Светог Григорија Паламу, у цркви Свете Тројице у Киченеру служено је великопосно вечерње богослужење.

По устаљеној пракси за време Свете Четердесетнице врше се вечерња богослужења у свим храмовима Канадске епархије, а свештенство и верници се међусобно посећују и молитве Господу заједнички приносе.

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа канадског г. Георгија, вечерњим богослужењем у Киченеру је началствовао протојереј Душан Гњатић уз саслужење протојереја Златибора Ђурашевића, протојереја Горана Гојковића, протонамесника Ђуре Самца, јереја Јована Марјанца и ђакона Стефана Икономовског.

За певницом су појали игуман манастира светог Преображења Господњег Василије (Гавриловић), прота Драго Кнежевић, прота Милојко Димитрић и прота Воjислав Павловић.

На крају Вечерњег, прота Златибор Ђурашевић је беседио на тему недељног јеванђеља - чудо излечења узетога у Капернауму.

Након тога је отац Душан, старешина храма, позвао све присутне да приђу да целивају крст и узму благослов од Епископа канадског г. Георгија. Потом се прешло у црквену салу где је локално Коло српских сестара "Блага Марија" припремило дивно послужење за све присутне.

За време послужења владика Георгије се обратио присутнима, пожеливши свима снаге и љубави у ношењу крста који узимамо на плећа своја, пошто смо се очистили од грехова својих у прву и другу недељу часног поста, и да у здрављу, оправдани и очишћени дочекамо празник над празницима, Васкрсење Исуса Христа Спаситеља нашег.

Извор: Епархија канадска