Верници забринути и за крстионицу на Михољској Превлаци

-Да није било јучерашњег рушења конака у Улцињу, можда те јаке полицијске снаге које су се појавиле током јутра у Тивту не би биле толико сумњиве, казао је свештеник Мијајло Бацковић за Радио Светигору говорећи о јучерашњем појачаном присуству полиције у Тивту што је онеспокојило верни народ који се трагом те вести почео окупљати у манастиру Светог архангела Михаила на Превлаци, сумњајући да се полиција припрема да асистира у рушењу Михољске крстионице.

-Како каже наш народ кога су змије уједале, тај се и гуштера боји. Ми смо прије годину дана имали жесток напад на нашу крстионицу и у току ове године имали смо једну јаку правну активност која је довела до тога да смо оборили њихову одлуку о рушењу наше крстионице и ушли у правну борбу да се она легализује и да све буде како треба. Међутим, знајући какве су политичке тенденције власти и какво је стање у нашој држави, а и видјевши то једно дивљачко понашање у једном манастиру који никоме и ничему не смета, који није ни близу неког мјеста које би својим положајем или изгледом могао да угрози та конак, е они су дошли јуче и срушили га. Е, у том духу, ја сам прошао јуче кроз град и видио веома, веома јаке полицијске снаге из Херцег Новог. Нашу крстионицу гдје свакодневно бораве људи, читају молитве, акатисте, обилазио је чамац полиције који је речна њихова јединица из Зеленике. То је одмах био аларм и вјерни народ и братство манастира ме позвало и рекло да се нешто чудно дешава пошто су на острву били и полицајци у цивилу, свештеник Мијајло Бацковић и додаје да су на свим скретањима у Тивту биле патроле, као и на самом скретању за Превлаку.

Свештеник Мијајло Бацковић је подсетио на коментар из кабинета премијера Душка Марковића да крстионица на Михољској Превлаци није заборављена, појаснивши да је крстионица у једном тренутку постала политичко питање. Разговор са оцем Мијајлом Бацковићем можете да послушате на линку: https://svetigora.com/vjernici-zabrinuti-i-za-krstionicu-na-miholjskoj-prevlaci/

Извор: Митрополија црногорско-приморска