Веронаука

Изложба васкршњих јаја

На Велику среду, 16. априла, ученици веронауке од 1. до 4. разреда ОШ Чегар у Нишу су, традиционално са својом вероучитељицом Марином Ђокић, организовали изложбу васкршњих јаја. учешће су ове године, узели и ученици боравка, осталих оделења, учитељице као и предшколци. изложба је била веома посећена од стране родитеља, бака, дека и запослених у школи.

Васкршња манифестација у Великој Плани.

На позив директора Економско-угоститељске школе „Вук Караџић“ – Велика Плана, госпође Александре Илић, чланови Одбора за просвету и културу Епархије браничевске су присуствовали традиционалној манифестацији „Најлепше васкршње јаје“, организованој на Велику среду, 16. априла 2014. године, у школском ресторану. Манифестација представља наградно такмичење у украшавању васкршњих јаја.

Ђаци Београда ђацима Косова и Метохије

На Светосавском платоу 11. априла 2014. године београдски основци успешно  завршили акцију „Васкршњи пакетићи - ђаци Београда ђацима Косова и Метохије“

Ова акција се спроводила у свим основним школама на територији Архиепископије београдско-карловачке током марта ове године, када смо обележили и годишњицу страдања нашег народа на Косову и Метохији у Мартовском погрому 2004. године, ако и годишњицу бомбардовања наше Отаџбине 1999. године. У току акције одржана су предавања на којима су се београдски ученици упознали са Косовом и Метохијом и продубили своју солидарност према вршњацима који тамо живе.

Претпразничне школске радости у Бањанима

На иницијативу Марка Рафаиловића, вероучитеља Основне школе „Рајко Михаиловић“ у Бањанима крај Уба, Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Милутин посетио је ову школу, даривао наставнике и ђаке те надгледао и помагао традиционално ђачко шарање јаја

Незмерна срећа испунила је Основну школу „Рајко Михаиловић“ у селу Бањани када им је, 11. априла 2014. године, у посету дошао Владика Милутин да са њима подели радост долазећег празника Васкрсења Господњег. У пратњи архијерејског намесника тамнавског и инспектора за веронауку протојереја-ставрофора Митра Миловановића, епархијског координатора за верску наставу протонамесника Милана Ристивојчевића, уреднице часописа „Светосавско звонце“ Радмиле Мишев и неколико новинарских екипа, епископа Милутина дочекао је директор школе Бошко Сарић са наставницима и преко стотину деце.

Епископ Милутин одржао час веронауке

У уторак Цветне недеље, 8. априла 2014. године, Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Милутин посетио је ученике Техничке школе у Обреновцу.

Ученици економског смера, имали су прилику да их у храму Силаска Светога Духа на Апостоле, Епископ поучи о значају и величини празника Благовести. Овај догађај представља израз велике брижности Цркве и лично владике Милутинa за верску наставу, али и доказ добре сарадње Епархије ваљевске и Техничке школе у Обреновцу.