Веронаука

Ђаци Београда ђацима Косова и Метохије

На Светосавском платоу 11. априла 2014. године београдски основци успешно  завршили акцију „Васкршњи пакетићи - ђаци Београда ђацима Косова и Метохије“

Ова акција се спроводила у свим основним школама на територији Архиепископије београдско-карловачке током марта ове године, када смо обележили и годишњицу страдања нашег народа на Косову и Метохији у Мартовском погрому 2004. године, ако и годишњицу бомбардовања наше Отаџбине 1999. године. У току акције одржана су предавања на којима су се београдски ученици упознали са Косовом и Метохијом и продубили своју солидарност према вршњацима који тамо живе.

Претпразничне школске радости у Бањанима

На иницијативу Марка Рафаиловића, вероучитеља Основне школе „Рајко Михаиловић“ у Бањанима крај Уба, Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Милутин посетио је ову школу, даривао наставнике и ђаке те надгледао и помагао традиционално ђачко шарање јаја

Незмерна срећа испунила је Основну школу „Рајко Михаиловић“ у селу Бањани када им је, 11. априла 2014. године, у посету дошао Владика Милутин да са њима подели радост долазећег празника Васкрсења Господњег. У пратњи архијерејског намесника тамнавског и инспектора за веронауку протојереја-ставрофора Митра Миловановића, епархијског координатора за верску наставу протонамесника Милана Ристивојчевића, уреднице часописа „Светосавско звонце“ Радмиле Мишев и неколико новинарских екипа, епископа Милутина дочекао је директор школе Бошко Сарић са наставницима и преко стотину деце.

Епископ Милутин одржао час веронауке

У уторак Цветне недеље, 8. априла 2014. године, Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Милутин посетио је ученике Техничке школе у Обреновцу.

Ученици економског смера, имали су прилику да их у храму Силаска Светога Духа на Апостоле, Епископ поучи о значају и величини празника Благовести. Овај догађај представља израз велике брижности Цркве и лично владике Милутинa за верску наставу, али и доказ добре сарадње Епархије ваљевске и Техничке школе у Обреновцу.

Успешна сарадња вртића и јагодинских вероучитеља

Успешна сарадња вртића и јагодинских вероучитеља
Успешна сарадња вртића и јагодинских вероучитеља
Успешна сарадња вртића и јагодинских вероучитеља
Успешна сарадња вртића и јагодинских вероучитеља

И ове године наставила се успешна сарадња предшколских установа и јагодинских вероучитеља. Та сарадња се огледа у одржавању припремне наставе веронауке, која је тематски везана за велике празнике које прославља наша света Црква. Сваке године о Божићу, Савиндану и Васкрсу, јагодински вероучитељи у договору са управом и стручном службом јагодинских предшколских установа, обилазе вртиће и  са децом свих узраста уз дружење и игру говоре о важности празника и децу упознају са лепотом и истинама наше свете вере.

Ђаци Београда ђацима Косова и Метохије

Спомен-храм Светог Саве на Врачару, 11. април 2014. у 12 часова

Обавштвамо Вас да је Одбор за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке у току марта ове године организовао хуманитарну акцију у београдским основним школама прикупљања Васкршњих пакетића за децу са Косова и Метохије. Акцију су водили београдски вероучитељи, а учествовали су сви ученици. Ова акција је дар ученика Београда својим вршњацима на Косову и Метохији уочи Васкршњих празника.

Завршна манифестација ове акције биће одржана на Светосавком платоу испред Спомен-храма Светог Саве на Врачару у петак, 11. априла 2014. године, са почетком у 12 часова.

Позивамо Вас да присуствујете и широј јавности објавите ову корисну и лепу акцију наших основаца (контакт: Предраг Ђукнић, 064/8004884).