Веронаука

Славослов - такмичење у беседништву

У Саборном храму у Смедереву 14. јуна 2020. године у Недељу свих светих одржано је финале такмичења у беседништву за ученике средњих школа под називом Славослов.

Реаговање Катихетског одбора Митрополије црногорско-приморске

Право уставних слобода, хапшењем свештеника и координатора за вјерску наставу у нашој митрополији, је по ко зна који пут остало да виси у концептуалном простору актуелне политике Црне Горе. Хапшење свештеника Мирчете Шљиванчанина је нешто што представља сувишан, регресиван и коначно неприхватљив modus operandi  једне власти, који у свом најдубљем значењу открива праву природу и мотиве режима користећи ситуацију са пандемијом.

Владика Фотије: Веронаука у школама сведочи праве вредности

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског г. Фотија 19. јуна 2020. године у црквеној сали при Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Добоју одржан је радни састанак са директорима средњих школа шире добојске регије.

-Веронаука у школама сведочи праве вредности до којих је данас тешко доћи у мору кича и бижутерије које нам се намећу у друштву', рекао је владика Фотије који је отворио састанак речима о значају православне веронауке у средњошколском систему у Републици Српској.

Верска настава преко ТВ „Храм” и интернета (5)

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, у организацији вероучитеља Архиепископије београдско-карловачке, ТВ Храм приказује нову емисију „Вероучитељ“ - часове верске наставе за основну школу (veroucitelj.rs) - повезане вести: Верска настава преко ТВ „Храм” и интернета (1, 2, 3, 4):