Веронаука на савремен начин

Веронаука на савремен начин
Веронаука на савремен начин
Веронаука на савремен начин
Веронаука на савремен начин

Захваљујући сарадњи "Светосавског звонца" и Градске Општине Раковица, на територији ове општине унапређена је верска настава у основним школама. Кабинети веронауке опремљени су преносивим рачунарима, па ће и настава верске наставе моћи да се изводи уз помоћ савремених технологија.

У петак, 30. марта у свечаној сали општине Раковица, председник општине г. Бојан Милић, свечано је уручио Његовом Преосвештенству епоскопу Хвостанском и викару Патријарховом Г. Атанасију, председнику Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке, преносиве рачунаре новије генерације за кабинете веронауке у основним школама на територији општине.

Ове године општина Раковица је желећи да подржи развој катихетске наставе не само на својој територији него и шире, опремиће преносивим рачунарима још пет кабинета веронауке у основним школама на територији Града Београда.

Овакво омогућавање креативнијег приступа вероучитеља извођењу верске наставе,  где Црква, као активни друштвено-социјални субјект нашег друштвеног система, учествује у едукацији и изградњи информатичког друштва, делећи и преузимајући одговорност у времену у којем живимо, размишљајући прагматично о времену која долази.

Извор: www.zvonce.spc.rs