Верско добротворно старатељство проследило помоћ расељенима са Косова и Метохије у непризнатом центру у Гроцкој

Чланови Милосрдне секције Верског добротворног старатељства проследили су у петак 29. маја 2009. год. помоћ прикупљену при београдским храмовима, нашој браћи и сестрама расељенима са Косова и Метохије, после злогласног мартовског погрома.

Овом приликом помоћ је прослеђена најугроженијима који живе у непризнатом центру у Гроцкој. Једанаест породица живи на ивици егзистенције у баракама које прокишњавају, често без струје и без икаквог довода воде. Када зими заледи камиони који им довозе воду не могу никако да приђу. И поред тако тешких животних услова те породице опстају, боре се имају доста деце школског узраста која у својим школама освајају бројне награде и истичу се и по знању и по другарству и доброти. Сви се чланови слажу у оцени да људи у овом центру живе у најгорим могућим условима, без икаквих претеривања.

ВДС у наредном периоду планира да своју Милосрдну делатност усмери на помоћ овим породицама, јер на тај начин заокружује план о расподели помоћи најугроженијима у непризнатим центрима.

јереј Владимир Марковић, секретар ВДС-а