Вести из епархија

Игуман савински Макарије: Жртвом за другога наслеђује се живот вјечни

Четврта недеља по Духовима литургијски и молитвено је прослављена у манастиру Савини. У недељу, 5. јула 2020. године, јеромонах Макарије, игуман савинске свете обитељи, началствовао је светом Литургијом у манастиру Савини у Херцег Новом.

Преко 1600 инжењера потписима подржало Цркву

Преко 1600 инжењера потписима подржало Цркву, јавља Митрополија црногорско-приморска и на својој интернет страници доноси списак потписника петиције.

Преко 220 фудбалских радника подржало Цркву

Фудбалски радници широм Црне Горе својим потписима су бескомпромисно стали у одбрану светиња, наводи се у саопштењу фудбалских радника Црне Горе: -Упркос разноразним притисцима и опструкцијама којима смо изложени претходних дана, ми на овај начин показујемо јединство, храброст, бројност и солидарност који немају цијену у борби за подршку Митрополији црногорско-приморској. Списак фудбалских радника на интернет страници Митрополије црногорско-приморске.

Позив Цркве на братску љубав и узајамност

У овом бурном времену кад се боримо за елементарну правду и кад бранимо Цркву од насртаја антиуставног безакоња, пастирска нам брига налаже да упозоримо и на опасности које су се надвиле над голим животима вјерујућих хришћана и свих грађана Црне Горе.

Породица ђакона Константина Дојића, најзад, на окупу

Ђакон Константин Дојић и његов малолетни син који су од 25. јуна 2020. године на граничном прелазу Илино брдо „чекали“ да им буде дозвољен улазак у Црну Гору, коначно су 1. јула, у 21,30 сати  добили одобрење.