Рађање нове светиње у земунском насељу Галеника

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј освештао је 24. јула 2014. године темеље цркве Светих мученица Вере, Наде, Љубави и мајке им Софије у земунском насељу Галеника.

Поред представника општинске власти, Војске, полиције и свештенства Архиепископије београдско-карловачке, свечаности су присуствовали архитекте ове светиње Сава и Предраг Ристић, као и преко хиљаду грађана овог дела Земуна.

Слава цркве Светог Прокопија на Орловачи

Слава цркве Светог Прокопија на Орловачи
Слава цркве Светог Прокопија на Орловачи
Слава цркве Светог Прокопија на Орловачи
Слава цркве Светог Прокопија на Орловачи

Светом Литургијом којом је началствовао протојереј-ставрофор Бранко Митровић, архијерејски намесник београдско-посавски, прослављена je храмовна слава цркве Светог великомученика Прокопија на београдском гробљу Орловача.

TripAdvisor: Награда Спомен-храму Светог Саве

Међународна туристичка организација TripАdvisor са седиштем у Лондону, која прати и анализира туристичке посете светским дестинацијама, доделила је Спомен-храму Светога Саве у Београду специјалну похвалницу. Овакве похвалнице настају на основу оцена туриста који су посећивали светилишта и друга туристичка места по свету.

Награда се позива на процене и мишљења која је ова туристичка асоцијација проводила међу страним туристима који су похађали Београд током целе године. Међу питањима која се постављају туристима, налазе се и љубазност особља која воде по храму, њихова услужност, брошуре и туристички водичи на располагању, а и сама грађевина као таква која нуди духовни опоравак човеку на далеком путу.