Дан породице, љубави и верности у Београду

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј началствовао је 5. јула 2020. године светом архијерејском Литургијом у руској цркви Свете Тројице у Београду. 

Дан породице, љубави и верности почео је да се обележава пре пет векова у древном граду Мурому; званично је као празник установљен пре више од десет година и свечано се прославља широм Русије. Симбол празника је бела рада, пољски цвет који се од давнина сматра цветом љубави. Литургијским сабрањем, под небеским покровитељством Преподобних Петра и Февроније, началствовао је Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј.

Ускоро завршетак фрескописа у храму у Алтини

На радост верујућих и оних који су осликавали храм посвећен ђакону Авакуму и игуману Пајсију на Алтини у Земуну, у време пандемије вируса Ковид-19 заблистао је у пуном сјају, пренела је Информативна служба СПЦ. Трагом те радосне вести новинари Радија Солово љубве су разговарали са старешином храма јерејем Борисом Савићем о тој београдској цркви. 

Прослава Видовдана у храму Светог Саве на Врачару

Видовдан је слава храма Светог великомученика Лазара и свих српских мученика - крипте храма Светог Саве на Врачару

Литургијским слављем началствовао је јереј Зоран Ранковић, декан Православног богословског факултета Универзитета у Београду, уз саслужење свештенства храма Светог Саве.

Осликана црква на Алтини

На радост верујућих и оних који су осликавали храм посвећен ђакону Авакуму и игуману Пајсију на Алтини у Земуну у време пандемије короне заблистао је у пуном сјају.

Подигнут у српско-византијском стилу, према пројекту архитекте Љубице Бошњак, храм је фрескописан по идејном решењу сликара Драгомира Марунића и са ауторским учешћем сликарског тима.

Свети Јован Шангајски - слава капеле у Ортопедској клиници

По благослову Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, капела посвећена Светом Јовану Шангајском која окупља благочестиве лекаре, пацијенте и народ у Ортопедској клиници на Бањици у Београду, прославиће литургијски своју славу у недељу 5. јула 2020. године, сазнаје Радио Слово љубве.