Слава храма Светог Александра Невског на Дорћолу

Поводом храмовне славе, Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Арсеније, викар Патријарха српског, служиће 6. децембра 2016. године са почетком у 9 часова свету архијерејску Литургију у храму Александра Невског на Дорћолу (фотогалерија).

-Велики Божји угодник, руски кнез Александар Невски, увек је ишао за истином и правдом Божјом. Својим војницима говорио да је истина Божја у правди Божијој а не у сили. Наши народи су веома блиски, не само по словенској крви него најпре и изнад свега по нашој православној вери и није нимало необично што је овај велелепни храм у српској престоници посвећем руском и свеправославном светитељу - благоверном кнезу Александру, истакао је епископ Арсеније.

Слава храма Светог Александра Невског на Дорћолу

Поводом храмовне славе, Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Арсеније, викар Патријарха српског, служиће 6. децембра 2016. године са почетком у 9 часова свету архијерејску Литургију у храму Александра Невског на Дорћолу.

Слава манастира Ваведења Богородичиног у Београду

Слава манастира Ваведења Богородичиног у Београду
Слава манастира Ваведења Богородичиног у Београду
Слава манастира Ваведења Богородичиног у Београду
Слава манастира Ваведења Богородичиног у Београду

Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Арсеније, викар Патријарха српског, началствовао је, поводом манастирске славе, светом архијерејском Литургијом у манастиру Ваведења Пресвете Богородице у Београду.

Саслуживали су архимандрит Данило (Љуботина), протојереј-ставрофор Милован Глоговац, протојереји Димитрије Касапис и Стефан Франовић, јереји Милан Ристић и Бојан Нинковић, протођакон Стеван Рапајић и ђакони Ненад Михајловић, Драган Танасијевић и Немања Ристић. Заједно са високопреподобном игуманијом мати Анастасијом и домаћином славе г. Шћепаном Чукићем и његовом породицом, Епископ топлички г. Арсеније је преломио славски колач у присуству многобројног благочестивог народа.

Свеноћно празнично бденије у Светосавској цркви

Данас је преображење благовољења Божјег и проповед спасења човековог: У храм Божји јавно се узводи Дјева и Христа свима предоглашава. Зато и ми велегласно ускликнимо: Радуј се, испуњење Творчевог домостроја!

Бдети и бденисати значи бити будан над собом, бити присутан у тренутку кад су помирени време и вечност - то је тренутак истинске молитве. Тај тренутак благочестиви народ престонице провео је 3. децембра 2016. годинеу Светосавском храму, уочи свитања празника Ваведења Пресвете Богородице. Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Арсеније, викар Патријарха српског, началствовао је свеноћним бденијем у цркви Светог Саве на Врачару, које је почело у 21 час (фотогалерија).