Вести са Косова и Метохије

Срушено пет српских кућа у Ђаковици

У српској улици у Ђаковици срушено пет кућа у власништву породице Стефић, сазнаје РТВ КиM. Председник Удружења Ђаковичана Ђокица Станојевић тврди да су куће које припадају породици Стефић срушене по наредби градоначелнице Ђаковице Мимозе Кусари Љиље. "Породица Стефић је породица која је живела у стварала Ђаковицу и српску улицу. Куће су јуче на велики празник багерима порушене. Порушили су приватну имовину, а породичне куће хтели су да прикажу као наводне затворске просторије", истакао је Станојевић.

Један оброк много наде

Вишегодишња борба уз улагање непрекидног труда, напора и рада који Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска уједно са својом Добротворном организацијом „Мајка девет Југовића“ већ четрнаест година пружа, даје наду да ће преко 2100 најугроженијих лица са простора Косова и Метохије наставити да свакодневно добијају топли оброк и комад свежег хлеба.

Активном хуманитарном акцијом „Један смс за један оброк гладнима на Косову и Метохији“ која се већ пуних седам година преко хуманитаног смс броја 1033 реализује уз помоћ мобилних оператера Мтс-а, Теленора и Вип-а и преко медијских кућа првенствено Радио телевизије Србије, сталним смс донацијама великог броја грађана, успевамо да на директан начин помогнемо најугроженијима на Косову и Метохији.

Помозимо малој Марији из Ораховца

Мала Марија Ђорић из Ораховца, рођена 19. новембра 2005, од рођења је имала проблема са координацијом покрета. Никада није успела да стане на сопствене ноге. Родитељи, Добривој и Мирела, су је водили код многих лекара у држави Србији, али нико од њих није могао да успостави тачну дијагнозу. Сада се појавила нова нада за породицу Ђорић, могућност да се у Итаилији најновијим методама успоствати тачна дијагноза. Ово је кључно у намери да се Марији помогне лечењем. Преглед и боравак за Марију и једног родитеља, са трошковима пута би коштао око 4000 евра. За Маријине родитеље, који су своју скромну уштеђевину већ потрошили на неуспешне покушаје дијагнозе, ово је огроман новац. Специјалистичка клиника у Италији гарантује дијагнозу до које се долази израдом генетске мапе. Помозимо малој Марији!

Жиро рачун: 205-9011005649646-10, са назнаком: за Марију Ђорић

Обавештење о промени цене СМС поруке за хуманитарни број 1033

Драги пријатељи, обавештавамо вас да ће у среду 22. октобра у поподневним и вечерњим сатима мобилни оператери Мт:с, Теленор и Вип вршити промену цене смс-а за хуманитарни број 1033 у оквиру хуманитарне акције Један смс за један оброк гладнима на Косову и Метохији.

Епископ Теодосија против напада на имовину Албанаца и Горанаца у Србији

Као Епископ рашко-призренски изражавам најдубљу забринутост због свих немилих дешавања ових дана у Београду и другим градовима Србије, где су угрожена лица и имовина грађана друге националности. Уништавање имовине Албанаца и Горанаца заслужује сваку осуду и може да угрози безбедност Срба на Косову и Метохији, који су и сами изложени провокацијама и нападима. Овом приликом упућујем апел да разум превлада над мржњом, како се насиље не би наставило.