Вести из Бањалуке

Вести из Бањалуке
Вести из Бањалуке
Вести из Бањалуке
Вести из Бањалуке

У петак, 27. априла године, одржан је парастос за 487 невино пострадалих Срба из Грубишиног Поља, који су прије 71 годину одведени у комплекс концентрационих логора Госпић-Јадовно-Паг у Хрватској. Организатор парастоса поводом сјећања на ове невино пострадале жртве је удружење „ Јадовно 1941“. Парастос су служили свештеници Саборног храма Христа Спаситеља у Бањој Луци, уз присуство потомака жртава.

На радост свих пацијената, стручног особља и корисника услуга православне амбуланте Свети Апостол и Евангелист Лука, која постоји и ради као друштво при Саборном храму Христа Спаситеља у Бањој Луци, амбуланта је добила нови ЕКГ апарат. Захвалност за донацију амбуланта првенствено дугује др Александру Лазаревићу и његовим пријатељима из Аустрије, који су и допремили апарат у амбуланту. У име ЦО Бања Лука, као и свих оних којима ће овај апарат бити на корист, изразили су захвалност старјешина Саборног храма Христа Спаситеља протонамјесник Драган Максимовић и координатор за православну амбуланту јереј Миодраг Копања.

У недјељу, 22. априла 2012. године у просторијама ресторана „Аквана“ у Бањалуци свечано је отворен традиционални Васкршњи турнир у шаху. Организатор турнира је шаховски клуб „Каиса – др Милан Јелић“  из Бањалуке, а покровитељ овe манифестације је Црквена општина Бањалука - Саборни храм Христа Спаситеља. На овогодишњем Васкршњем турниру  учешће су узели преко 20 шаховских клубова из читаве Републике Српске. Свим учесницима турнира Црквна општина Бањалука је обезбиједила пригодне поклоне поводом празника Васкрса и отварања турнира.

Извор: http://hhsbl.org/