Вести из Епархије бихаћко-петровачке

Вести из Епархије бихаћко-петровачке
Вести из Епархије бихаћко-петровачке
Вести из Епархије бихаћко-петровачке
Вести из Епархије бихаћко-петровачке

Бабићи - У храму светог великомученика Прокопија у Бабићима служена је света Литургија поводом прослављања светог Григорија Чудотворца Неокесаријског. Свету Литургију, уз присуство свечара и парохијана, служили су јереј Милош Црепуља, парох пљевско-мујџићки и епархијски ђакон Никола Перковић.

Прибељци - У 26. недељу по Духовима (2. децембра 2012. г.) на успомену Светога мученика Варлаама, пророка Авдије и преподобног Јоасафа Преосвећени Епископ бихаћко-петровачки г. Хризостом служио је Архијерејску Литургију у селу Прибељци које се налази на побожној Јањској висоравни. Мали снијежни покривач није обесхрабрио и спријечио благочестиве Јањане да дођу својој богомољи храму Св. Василија Острошког Чудотворца и приме свето причешће на почетку Божићног поста. Сабрани народ је на Литургији присуствовао несвакидашњем догађају који их је обрадовао, јер је из њиховог краја рукоположен нови посланик на широкој њиви Господњој . Наиме, Епископ Хризостом је рукоположио ђакона Жељка Ракиту,  вјероучитеља Основне школе „Немања Влаковић“ у Шипову,  у свештенички чин.

Шипово - Велики празник Пресвете Богородице – њено увођење у храм јерусалимски и у саму светињу над светима - Ваведење свечано је и торжествено прослављен у храму Св. Јована Крститеља у Шипову. Архијерејску литургију, уз саслужење локалног парохијског свештенства, служио је Преосвећени Владика г. Хризостом. Као и увијек, храм Св. Јована Крститеља у Шипову био је и овог празника премален да под своје сводове прими све оне који су пристигли на свето литургијско собрање. Велики број вјерника се исповједио и причестио.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка