Вести из Епархије бихаћко-петровачке

Вести из Епархије бихаћко-петровачке
Вести из Епархије бихаћко-петровачке
Вести из Епархије бихаћко-петровачке
Вести из Епархије бихаћко-петровачке

Крстопоклона недјеља у Шипову. Дан полиције Републике Српске.

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије, у трећу недјељу Часнога поста - Крстопоклону, обрадовао је својом архипастирском посјетом вјерни народ Шипова. Епископ Атанасије је предводио свету архијерејску Литургију у Светојовановском храму а саслуживали су прото Драган Шкалоња, настојатељ храма, пароси шиповски прото Љубинко Аничић и јереј Жељко Ракита, јереј Предраг Црепуља и протођакон Никола Перковић.

После покооњењна Часном крсту, епископ Атанасије је надахнутом бесједом поучи благочестиви народ: -Крајишка земља је од давнина позната по јакој вјери и достојанственом ношењу крста, бремену које нимало није лако, следујући Христовим ријечима „Ко хоће да иде за мном, нека се одрече себе, узме крст свој и иде за Мном“ ( Мт.16). Наши преци су то предивно знали и држали су се принцима „Главу дајем, али крст не дајем“. Будимо достојни наследници, Срби Крајишници који нису срца удовичка. Поклонимо се Богу, Часноме Крсту и слави Божјој.

На позив министра унутрашњих послова Републике Српске г. Драгана Лукача, поводом Дана полиције Републике Српске, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије присуствовао је 4. априла 2016. године свечаном пријему у Управи за полицијско образовање Републике Српске у Бањој Луци.

Пријему поводом Дана полиције присуствовали су представници институција Републике Српске и Босне и Херцеговине и званичници других земаља. Овом приликом епископ Атанасије се сусрео са министром унутрашњих послова Републике Србије г. Небојшом Стефановићем и генералима Министарства одбране и Оружаних снага Босне и Херцеговине где је епископ Атанасије представник Српске Православне Цркве.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка