Вести из Епархије горњокарловачке

Вести из Епархије горњокарловачке
Вести из Епархије горњокарловачке
Вести из Епархије горњокарловачке
Вести из Епархије горњокарловачке

Јерусалим - Ове године о Крстовдану Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим боравио је у Светој Земљи где је као духовник пута са поклоничком агенцијом Доброчинство обишао Света места везана за овоземаљски живот и дело Господа нашег Исуса Христа. Такође, Епископ Герасим је са групом поклоника присуствовао пријему код патријарха светог града Јерусалим, Његовог Блаженства г. Теофила III. Боравећи у Египту у манастиру Свете Екатерине, Епископа Герасима и поклонике који су дошли из разних српских крајева, примио је и архиепископ синајски г. Дамјан.

Милићи - У суботу 13. октобра 2012. г. Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки Господин Герасим посјетио је село Милићe у Словенији, гдје је, уз саслужење свештенства и монаштва Епархије горњокарловачке, крстио и миропомазао Селену Ћурић. Радост породице Ћурић постала је и заједничка радост цијеле Цркве, јер је она од данас богатија за још једног свог члана.

Д. Будачко - У деветнаесту недељу по Педесетници, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки Господин Герасим служио је свету архијерејску Литургију у манастиру Богородице Тројеручице у Д. Будачком, уз саслужење јеромонаха Наума. Прије почетка свете Литургије епископ Герасим је у чин чтеца рукопроизвео Немању Сембера, ученика Богословије Светог Петра Дабробосанског у Фочи. Поводом празника Покрова Пресвете Богородице, у току Литургије епископ Герасим осветио је кољиво и колач данашњим славарима, вијећу Српске националне мањине, општине Крњак.

Извор: Епархија горњокарловачка