Вести из Епархије крушевачке

Вести из Епархије крушевачке
Вести из Епархије крушевачке
Вести из Епархије крушевачке
Вести из Епархије крушевачке

Крушевац - У суботу 13. октобра 2012. године, са почетком у 19 часова у амфитеатру цркве Лазарице, са благословом Епископа крушевачког Г. Давида, одржано је треће предавање у оквиру Православне философско-књижевне школе. Предавач је био г. Марко Делић на тему "Књижевност и теологија у списима Епископа Давида Перовића". Пре предавања служено је вечерње у цркви Лазарици.

Крушевац - На Покров Пресвете Богородице, 14. октобра 2012. године, владика крушевачки Давид служио је Свету Литургију у истоименитој цркви уз саслуживање свештенослужитеља града Крушевца.

Крушевац - На празник Покрова Пресвете Богородице Епископ крушевачки Давид посетио је фабрику ИМК "14. октобар" у Крушевцу поводом Дана града, која по традицији и ове године прославља своју крсну славу.

Крушевац - Поводом Дана ослобођења града Крушевца, 14. октобра 2012. г. у Крушевачком позоришту одржана је свечана Академија у организацији Града Крушевца и Установа културе града Крушевца.

Варварин - У недељу 14. октобра 2012. г., и у Варварину је одржано Треће предавање Православне философско-књижевне школе са благословом Епископа крушевачког Давида. У 19 сати у Малој сали Дома културе у Варварину окупио се завидан број људи жељних окрепљујућих речи. Предавач је био г. Марко Делић, а тема предавања је била: "Књижевност и теологија у списима Епископа Давида Перовића".

Трстеник - Пoвoдoм 15. oктoбрa, Дaнa oслoбoђeњa Tрстeникa, oдржaнa je свeчaнa Aкaдeмиja у сали Дoмa културe.

Крушевац - У понедељак 15. октобра 2012. г. у Народном музеју Крушевца отворена је изложба слика "Српски краљеви" Милана С. Стојкова и дела сталне поставке овог музеја.

Крушевац - 16. октобра 2012. г., када црква прославља Светог свештеномученика Дионисија Ареопагита, Преподобног Јована Хозевита, Преподобног Дионисија Печерског и Светог Исихија Хоровита, Епископ крушевачки  Давид служио је Свету Литургију у Саборном храму Светог великомученика Георгија у Крушевцу, уз саслуживање свештенослужитеља овог светог храма.

Варварин - Треће предавање у оквиру Православне философско-књижевне школе, у Варварину је 14. октобра 2012. г. Одржао г. Марко Делић на тему "Књижевност и теологија у списима Епископа Давида Перовића".

Извор: Епархија крушевачка