Вести из Епархије крушевачке

Вести из Епархије крушевачке
Вести из Епархије крушевачке
Вести из Епархије крушевачке
Вести из Епархије крушевачке

Крушевац - У суботу, 3. новембра 2012. године, на празник преподобног Илариона Великог - Митровданске задушнице, Епископ крушевачки г. Давид служио је свету Литургију у Саборној цркви светог великомученика Ђорђа у Крушевцу. Том приликом Владика је у чин ђакона рукоположио ипођакона Јовицу Крстића. Епископу је саслуживало братство Саборног храма. На крају Литургије одслужен је помен за упокојене.

Лешје - У суботу вече, 3. новембра 2012. године, у манастиру Покрова Пресвете Богородице у Лешју служено је вечерње на коме је Владика Давид замонашио искушеницу ове свете обитељи давши јој монашко име Салатиила. Ово име везује се за архангела Салатиила и значи молитва Богу или молитвеник Божји.

Текија - У недељу 22. по Педесетници, 4. новембра 2012. године, Епископ крушевачки Давид освештао је цркву Свете Живоначалне Тројице у селу Текије крај Крушевца. Епископу Давиду саслуживали су свештенослужитељи Крушевачког и Ћићевачког намесништва.

Велика Дренова - У недељу, 4. новембра 2012. године, у цркви Вазнесења Господњег у Великој Дренови Епископ Давид венчао је Марка Чуљића из Велике Дренове и Јовану Савић из Крушевца. Епископ Давид посетио је манастир светог Илије који је у изградњи.

Варварин - У петак, 2. новембра 2012. године, у малој сали Дома културе у Варварину је одржана трибина под називом "Затирање српске ћирилице - план или случај". Предавачи су били Душко М. Петровић, књижевник, и професор Зоран Ђурић.

Извор: Епархија крушевачка