Вести из Епархије нишке

Вести из Епархије нишке
Вести из Епархије нишке
Вести из Епархије нишке
Вести из Епархије нишке

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. др Јован служио је Свету Литургију у древној светињи нишке Епископије манастиру Светог преподобног Романа Синаите. Преосвештеном Епископу саслуживали су свештенослужитељи нишке и крушевачке Епархије.

У Томину недељу Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. др Јован служио је Свету Литургију у храму Светог Апостола и Јеванђелисте Луке у Нишу. После Свете Службе Владика је упутио реч поуке пастви окупљеној  храму.

На побусани понедељак, Црквом одређени дан за помињање уснулих у Христу и у светлости Његовог васкрсења, Преосвећени Епископ нишки Г. др Јован је служио Свету Архијерејску Литургију у храму Часног Крста на нишком Новом гробљу.

Епископу је саслуживало шест свештеника града Ниша. На крају Литургије одслужен је помен и узнесене молитве Свевишњему за покој душа уснулих епископа нишке епархије, свештенослужитеља, монаха, монахиња и све браће и сестара који су уснули у благочестивој вери очекујући свеопште васкрсење.

Дана 23. априла у Епархијском двору у Нишу Преосвећеног Епископа нишког Г. Др Јована посетили су представници Библијског друштва Србије, Високопречасни Протођакон  Радомир Ракић и госпођа Вера Митић, генерални секретар Библијског друштва.

Извор: Епархија нишке