Вести из Епархије нишке

Вести из Епархије нишке
Вести из Епархије нишке
Вести из Епархије нишке
Вести из Епархије нишке

Након евхаристијског сабрања у суботу, 26.септембра 2015. године, под председништвом Епископа рашко-призренског г. Теодосија, заменика Епископа нишког у обављању дужности епархијског архијереја, у згради Епархије нишке одржана је ванредна седница Епархијског управног одбора Епархије нишке.

На седници се разговарало о материјално-финансијском пословању Епархије, као и управљању имовином Епархије нишке.

У навечерје празника Воздвижења Часнога и Животворног Крста Господњег, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренског г. Теодосије, заменик Епископа нишког у обављању дужности Епархијског архијереја, служио је празнично бдење у Светоархангелском храму у Нишу. Саслуживало је братсво овог светога храма. На крају свете службе изнешен је Часни Крст Господњи на целивање и поклоњење.

На празник Воздвижења, епископ Теодосије је началствовао евхаристијским сабрањем у храму Свете Тројице у Куршумлији. Саслуживали су свештеници и свештеномонаси архијерејског намесништва косаничког.  У току свете службе, Епископ је рукопроизвео г. Милована Дерету, службеника Епархијског управног одбора у чин чтеца  а секретара Епископа нишког, ђакона Стевана Кричку, одликовао протођаконским чином.

Многобројни верни народ, а нарочито најмлађи, сабрао се на велики празник под сводове храма и приступио светим тајнама Христовим.

Извор: Епархија нишка