Вести из Епархије шумадијске

Вести из Епархије шумадијске
Вести из Епархије шумадијске
Вести из Епархије шумадијске
Вести из Епархије шумадијске

Храм Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради био је 28. децембра 2018. године место сабрања верника око Господа Исуса Христа и Његове иконе на земљи - Преосвећеног Епископа шумадијског г. Јована који је служио је свету Литургију уз саслужење протојереја Драгана Брашанца и ђакона Уроша Костића. За певницом су појали протојереј Драгослав Милован и протонамесник Мирољуб Миладиновић, а чтецирали су г. Милош Коцић, г. Ненад Брковић и г. Владан Степовић.

У четвртак, 27. децембра 2018. године, када Црква молитвено прославља Свете мученике Тарса, Левкија, Филимона, Аполонија и друге, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је свету Литургију у храму Преподобног Симона Монаха у манастиру Прерадовац у левачком селу Опарићу.

Саслуживали су протојереј Драгослав Цветковић, јереј Бојан Стојадиновић и протођакон Иван Гашић, а за певницом су појале монахиње те свете обитељи.

Ученици и чланови колектива крагујевачке Медицинске школе са Домом ученика Сестре Нинковић подстакнути жељом да помогну ближњима, учествовали су у двомесечној акцији прикупљања средстава ради даривања деце која су збринута у Центру за развој услуга социјалне заштите Кнегиња Љубица у Крагујевцу. Дарови у виду одеће, намирница, сокова, играчака, књига и школског прибора пажљиво су упаковани и упућени на праву адресу.

У оквиру своје делатности, Центар Кнегиња Љубица пружа у служби за младе следеће услуге:

  • Дневни боравак за децу из породица у ризику
  • Прихватилиште за децу и младе
  • Прихватилиште за жртве насиља у породици
  • Дневни боравак за децу и младе са проблемом у понашању.

После незаборавног дружења и емотивног растанка, ученици су у пратњи својих професора Верице Јовановић и Наташе Павловић и вероучитеља Уроша Костића, отишли својим домовима богатији него што су јутрос из њих изашли.

Извор: Епархија шумадијска