Вести из Епархије врањске

Вести из Епархије врањске
Вести из Епархије врањске
Вести из Епархије врањске
Вести из Епархије врањске

На празник светог архангела Михаила, Његово Преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије служио је свету Литургију у Саборном храму Свете Тројице у Врању. Епископ је овом приликом доделио г. Зорану Антићу, градоначелнику Врања, архијерејску грамату за његов изузетан допринос на обнови и очувању светиња Епархије врањске.

На празник светог Нектарија Егинског Епископ врањски Пахомије служио је свету Литургију у манастиру светог Николе у Врању. Епископ је преломио славски колач који је припремила монахиња Параскева из манастира Пресвете Богородице у Мртвици, а присутни верници су се поклонили моштина светог Нектарија Егинског које се чувају у овом манастиру.

 На празник светог краља Стефана Дечанског и свете мученице Мине, 24. новембра 2012. године, Епископ врањски Пахомије служио је свету Литургију у Саборном храму Свете Тројице у Врању у току које је венчао и у брачну заједницу сјединио свршеног богослова Милоша Ђорђевића из Врања и Милену Митић, дугогодишњег члана хора „Свети Прохор Пчињски“ из Бујановца.

Извор: Епархија врањска